Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn huid onder controle houden

HET DAGELIJKSE LEVEN MOOIER MAKEN

Help, ik heb jeuk! Is je huid kurkdroog, jeukt ze en voelt ze pijnlijk aan, is ze geïrriteerd en wordt ze snel rood? Dan heb je net als 20% van de kinderen en 3% van de volwassenen een huid met neiging tot atopie die je dagelijkse leven danig in de war brengt door de voortdurende hinder die ze met zich meebrengt. Moet je de moed dan maar opgeven? Zeker niet.

logo Exomega

De Emolliërende reinigingsolie reinigt en verzacht de droge huid met neiging tot atopie. En, goed nieuws: de niet-vette, voedende formule biedt de huid dagelijks de nodige zachtheid.

  • Baby’s, kinderen, volwassenen
  • Bioafbreekbare formule
  • ingrediënten van natuurlijke oorsprong

logo

Ontdek het EXOMEGA CONTROL gamma

Dit is hét gamma voor de droge huid met neiging tot atopie, omdat het in al haar behoeften voorziet dankzij zijn jeukstillende werking en formule die vanaf de geboorte mag worden gebruikt.

Peau irritée

Verzacht

de neiging tot krabben

Famille

Baby’s,

kinderen, volwassenen

91% d'ingrédients d'origine naturelle

ingrediënten

van natuurlijke oorsprong

Wij vertellen je hoe je jouw de huid terug onder controle kan krijgen!

1

REINIG JE HUID OP DE JUISTE MANIER

door hygiëne en verzorging te combineren

Combineer hygiëne en verzorging

EEN HEERLIJK MOMENT OM DE HUID ONMIDDELLIJK TE VERZACHTEN EN TE BESCHERMEN TEGEN WAT KOMEN GAAT

De huid met zachtheid behandelen is de eerste stap

Was de huid in alle zachtheid! Gedaan met producten die de huid irriteren, kies voor dermocosmetische gels en oliën barstensvol actieve bestanddelen die de huid al onder de douche verzachten en hydrateren. Zacht, zo zacht…

Daarna breng je nog een emolliërend verzorgingsproduct aan.

Daarmee voed je de huid eenmaal per dag, zodat ze minder droog wordt en tot rust kan komen. Kies een textuur die aangepast is aan het seizoen en aan de behoeften van de huid.

2

PERSONALISEER

je ritueel

logo

Ontdek alle hygiëne- en verzorgingsproducten
die de droge huid met neiging tot atopie al vanaf de geboorte verzachten…

 

De hygiëneproducten reinigen de droge huid met neiging tot atopie in alle zachtheid en kalmeren en beschermen haar. Ze verzachten het jeukerige gevoel dat eigen is aan een droge huid. De formules bevatten dezelfde actieve bestanddelen als de emolliërende verzorgingsproducten. Ze helpen de huidbarrière te herstellen en de huid te verzachten.

Een allround gamma

OM JE HUID TE REINIGEN

REINIGER
NIET VET

Emolliërende reinigingsolie

200 ml en 500 ml

REINIGER
2-IN-1

Emolliërende wasgel

200 ml en 500 ml

REINIGER
ROMIG

Emolliërende schuimende gel

200 ml en 500 ml

De verzorgingsproducten verzachten een droge huid langdurig en kalmeren het jeukerige, geïrriteerde gevoel dat eigen is aan de droge huid met neiging tot atopie.

Een allround gamma

OM DE HUID TE VERZORGEN

Verzorging
Vloeibaar

Emolliërende melk

200 ml en 400 ml

Verzorging
Romig

Emolliërende crème

200 ml en 400 ml

Verzorging
Rijk, maar niet vet

Emolliërende balsem

200 ml en 400 ml

3

Kleine gebaren

die het leven verzachten

Een massa tips

DIE HET DAGELIJKSE LEVEN VERGEMAKKELIJKEN

Bad of douche?

Neem slechts eenmaal per dag een douche van hooguit 5 minuten met een aangepaste reinigingsgel en breng daarna steeds een crème aan.
Een bad? Dat mag, maar niet te warm en niet te lang!

Welke kleren draag je het best?

Geef de voorkeur aan katoenen kleding en vermijd wol en synthetische kleding die aanzet tot krabben. Gebruik ook een mild wasmiddel en vermijd wasverzachters.

Welk hygiëneproduct moet je kiezen?

Om je poriën grondig te reinigen kan je eens een peeling aan je verzorgingsritueel toevoegen, maar overdrijf hier zeker niet mee. Indien je te vaak een peeling gebruikt, kan dit je epidermis aantasten en kwetsbaarder maken voor agressies allerhande. De juiste regelmaat? Eenmaal per week als je een vette huid hebt en om de week als je een normale tot droge huid hebt.

Hoe moet je je afdrogen?

Wrijf niet... maar dep je huid zachtjes droog om de huid niet te irriteren. De ideale handdoek is uiteraard gemaakt van katoen!

En wat met je omgeving?

Je omgeving moet natuurlijk zo gezond mogelijk zijn. Door je huis regelmatig te luchten, beperk je de aanwezigheid van stof, mijten, sigarettenrook... die zich anders in tapijten, gordijnen, matrassen en dergelijke zouden nestelen.

Hoe kan je letsels vermijden?

Er is slechts één regel: houd je nagels kort en schoon. Doe dit om infecties of krabletsels te vermijden.

Welke temperatuur moet het badwater hebben?

De temperatuur van het douche- of badwater mag maximaal 34°C bedragen. Te warm water verhoogt het risico op jeuk en kan de huid nog meer uitdrogen.

Mag je sporten?

Geen probleem met de juiste voorzorgsmaatregelen! Warmte en zweet komen de irritatie niet ten goede. Draag los zittende kleren en zorg voor een goede hydratatie. Sport ook niet in de volle zon.

En hoe zit het met wateractiviteiten?

Naar de zee of het zwembad? Prima! Op voorwaarde dat je de volle zon vermijdt en je huid beschermt met een barrièrecrème die speciaal voor de huid met neiging tot atopie werd ontwikkeld. Op die manier kunnen zout en chloor onmogelijk in je huid dringen!

In de zon

De bergen, het strand… je kan perfect naar de zon trekken op voorwaarde dat je de warmste uren van de dag vermijdt. Vergeet je huid ook niet te beschermen met een zonnecrème speciaal voor de huid met neiging tot atopie.